۳۶ محقق دانشگاه تهران در میان دانشمندان یک درصد برتر دنیا

۰۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ | ۰۲:۱۴
تعداد بازدید:۴۷۳
۳۶ استاد و محقق دانشگاه تهران بر اساس ارزیابی پایگاه استنادی طلایه‌داران علم تامسون رویترز، در میان دانشمندان یک درصد برتر دنیا قرار دارند.
۳۶ محقق دانشگاه تهران در میان دانشمندان یک درصد برتر دنیا

فهرست ۲۲۸ پژوهشگر ایرانی که در جمع پژوهشگران یک درصد برتر دنیا قرار گرفتند نشان می‌دهد محققان دانشگاه تهران و محققان رشته مهندسی بیشترین سهم را در این فهرست دارند.

دانشگاه تهران با ۳۶ نفر دارای بیشترین تعداد دانشمند برتر در بین دانشگاه‌های کشور است. دانشگاه‌های تربیت مدرس و صنعتی شریف به ترتیب با ۱۸ و ۱۶ نفر در رتبه‌های بعدی قرار دارند. دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با ۱۸ محقق و دانشمند در رده‌های بالای این فهرست قرار دارد.
پایگاه استنادی طلایه‌داران علم تامسون رویترز (ISI-ESI) به ارائه فهرستی از دانشمندان برتر دنیا می‌پردازد که هر دو ماه یک‌بار براساس آخرین تحولات در شبکه علم بین‌الملل روزآمد می‌شود. مرجعیت علمی مبنای گزینش دانشمندان برتر در پایگاه طلایه‌داران علم است.
بر اساس اطلاعات استخراج شده در مجموع ۲۲۸ ایرانی طلایه‌داران علم هستند که از این تعداد ۱۳۹ دانشمند برتر کشور متعلق به دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم هستند و دانشگاه‌های صنعتی هم ۴۰ نفر از نخبگان علمی کشور را پرورش داده‌اند و سهم دانشگاه‌های علوم پزشکی ۳۷ نفر است.
پژوهشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور نیز ۳ نفر از دانشمندان برتر بین‌المللی را به خود اختصاص داده‌اند. سهم دانشگاه آزاد اسلامی در این فهرست ۹ نفر است.

نام دانشمند یک درصد برتر

دکتر جواد فیض

دکتر امید بزرگ حداد

مهندسی

مرجعیت علمی براساس تعداد ارجاعات صورت گرفته به پژوهش‌های پژوهشگران تعیین می‌شود. ارجاعات یا استنادها بیانگر میزان استفاده از نتایج پژوهش‌های منتشر شده  هستند. هر چقدر تعداد استنادهای صورت گرفته به پژوهش‌های یک محقق بیشتر باشد، کیفیت پژوهش‌های وی بالاتر بوده و این پژوهش‌ها از طرف جامعه علمی بیشتر پذیرفته شده‌اند.
ISI برای انتخاب دانشمندان یک درصد برتر دنیا، تعداد استنادهای صورت گرفته به پژوهش‌های محققان دنیا در ۱۰ سال اخیر را شمارش کرده و این محققان را در ۲۲ رشته موضوعی طبقه بندی می‌کند. سپس این محققان براساس تعداد استنادهای دریافتی به صورت نزولی مرتب سازی می‌شوند و یک درصد برتر از هر رشته به عنوان  دانشمندان برتر انتخاب می‌شوند.